אני חוששת להיות בלחץ במבחן ולא אהיה חלילה מפוקסת

0 הצבעות
נשאל אוגוסט 31, 2016 על-ידי הילה כהן (120 נקודות)

תשובה אחת

0 הצבעות
שלום הילה,

העלית נקודה חשובה ומשמעותית, אחרי שבועות ארוכים של למידה ברור שאת מעוניינת למצות את היכולות שלך ולהצליח כמה שיותר, ולא רוצה שהלחץ יפגע בציון.
נראה לי שכדאי להתייעץ עם אנשים שמכירים אותך אישית (המדריך/ה, המאמנ/ת, וגם קרובי משפחה וחברים) ויוכלו לתת דגשים שמותאמים לאופי שלך. בכל מקרה אשמח לכתוב כמה רעיונות בנושא הזה, יכול להיות שמשהו מהדברים ידבר אליך.

1. הקורס נתן לך כלים שעשויים לעזור לך למצות את היכולות שלך, גם במצב של לחץ. ה-EZ-זיהוי, ה-EZ-סיווג וה-EZ-WAY הם כלים שמאפשרים לך ליישם את הטכניקה בקלות, בכל מצב רוח. נתקלת בשאלת Restatements? את יודעת בדיוק אילו מסיחים לחפש. נתקלת בשאלת דימויים? את יודעת בדיוק איזה EZ-WAY מנחה אותך. נתקלת בשאלה שכוללת מילים כמו "פי" או "יחס"? את יודעת שמדובר בשאלה בתחום היחס. ואלו רק שלוש דוגמאות מכל מה שלמדת...
אם יש נושאים מסוימים שאת לא יודעת איך לזהות, או שקשה לך ליישם בהם את הטכניקה - זה הזמן לוודא מה צריך לעשות בשביל שגם בשעת המבחן תוכלי להתמודד.

2. כל הסימולציות שעשית עד כה במסגרת הקורס עזרו לך להשתפר בחומר, אבל חשוב מכך - הרגילו אותך להיות בסיטואציה של בחינה. כבר עשית את זה! זאת לא תהיה הפעם הראשונה שאת נבחנת על פסיכומטרי.

3. לחץ זה מצב טבעי לסיטואציה של הבחינה. השאלה היא איך מתמודדים איתו. תלמידים שונים מושפעים באופן שונה ממצב של לחץ, אבל באופן כללי אלו שני דברים שאני מציע שתקחי בחשבון:

א. אם את מרגישה שאת לא מסוגלת לפתור שאלה מסוימת בגלל לחץ שהיא מעוררת בך - אין חובה לענות עליה מיד. אפשר להשאיר אותה לסוף  הפרק. אחרי שתפתרי הרבה שאלות בצורה נכונה, תראי שהיא הרבה פחות מפחידה ממה שנראה בהתחלה.

ב. אם את מרגישה שהלחץ גורם לך להיות לא מפוקסת - תקפידי על קריאה איטית יותר. תעצרי בפסיקים ובנקודות. תקראי את הנתונים ואת השאלה, תראי מה ה-EZ זיהוי וה-EZ סיווג, ורק אז תתחילי לענות. במקרים רבים העבודה היסודות תשתלם לך.

בהצלחה רבה!
נענה ספטמבר 1, 2016 על-ידי אמיר כהן (5,810 נקודות)

שאלות נוספות שיתכן שיהיו רלווטיות לשאלה זו

0 הצבעות
1 תשובות
...